mindig kész a segítségre

Hot-line:+36303371280

az e-PATRONUS® készülékekről

Több évtizedes biztonság- és távközlés-technikai tapasztalatunk alapján bízunk abban, hogy egy nagyszerű lehetőséget ajánlunk Önnek amikor bemutatjuk az e-PATRONUS® készülékeket. 

Mi az e-PATRONUS® lényege? 

Talán Ön is azok közé tartozik, akinek nap, mint nap szembesülnie kell azzal a szinte már-már megoldhatatlan problémával, hogy közel-távol élő idős, betegeskedő, fogyatékos, mozgáskorlátozott közeli hozzátartozóját miképp tudná nagyobb biztonságban. Állandó felügyeletét nem tudja megoldani, de esetleg nem is feltétlen szükséges. Mégis lelkiismeret-furdalás gyötri, mert munkája, elfoglaltsága miatt nem tudja annyiszor látogatni, ahányszor szeretné. Állandó stressz gyötri, mert, úgy érzi, hogy a baj bármikor megtörténhet. Kézenfekvő, ha menni nem tud, legalább telefonál. 
De a telefonbeszélgetés is problematikus, mert hiába érhető el már mindenütt a vezetékes telefon, s vannak viszonylag olcsón és mindentudó mobiltelefonok, sokan idegenkednek tőlük, nem tudják vagy nem hajlandók a kezelésüket megtanulni. 
De még ha igen, ezek a csoda kütyük vajon mit érnek, ha baj van?

Esetleg éppen akkor maradnak némán, amikor segíteniük kellene? 

Vajon mi a megoldás? 

Segítsék a bajban a felhasználó igénye szerint kifejlesztett segélyhívó készülékkel. 

Számos termék áll rendelkezésre, amellyel gyorsan és biztonsággal kezdeményezhető segélyhívás a 24 órás készenlétben levő távfelügyeleti állomás diszpécserének számítógépére. Oda, ahova esetleg több ezer, netán tízezer különböző úgynevezett távfelügyelt eszköz jelzése fut be, percenként, több tíz egyszerre. Ahol a segítőkész diszpécser látva a beérkezett jelzések sokaságát, sürgősség szerint rangsorol, majd tárcsázza az értesítendők telefonszámát, és tájékoztat. 
S az idő telik, múlik,… a fontos percek szaladnak! 

Az e-PATRONUS® készülékek nem ilyen megoldást nyújtanak Önnek! 

Mi a valós élethelyzetekből kiindulva, gyakorlati tapasztalatokra alapozva egy merőben új rendszert ajánlunk Önnek. 

A készülék fejlesztői a mindennapi élethelyzeteket szimulálva - a legkorszerűbb technikai alkalmazásokat adaptálva – tervezték meg az e-PATRONUS® készülékeket. 

Az e-PATRONUS® készülékcsalád minden tagjának közös jellemzője, hogy: 

1. Gyors 
2. Közvetlen, nem igényel diszpécser ügyeletet 
2. Biztonságos 
3. Használata nem helyhez kötött 
4. Egyszerűen kezelhető 
5. Gazdaságosan üzemeltethető 

 • Eszközeink gyorsak, mivel a segély jelzés indítását követő néhány másodperc elteltével a jelzés ott és annál jelenik meg, ahol, és aki a szükséges intézkedésre jogosult és kompetens.
 • A jelzésátvitel közvetlen, mert alapvetően nem igényel - sem technikai, sem humán értelemben - diszpécseres távfelügyeletet, bár egyes készülékeink esetében készek vagyunk e megoldás mód technikai igényeit is kielégíteni.
 • A segélykérés célba érése biztonságos, mert egyszerre több irányban és több féle módon történhet. Alapvetően szöveges és hanghívás is történik és ezek akár több irányban történő eljuttatása is lehetséges.
 • Eszközeink használata alapvetően nem helyhez kötött. Még a lakásban használható kivitelűek esetében is biztosított a lakáson belüli szabad mozgás, a 24 órás használat. A szükség szerinti áthelyezés laikus számára is egyszerűen kivitelezhető.
 • Eszközeink használata egyszerű. A legtöbb esetben a segélyhívás indításakor elegendő egyetlen gomb megnyomása, vannak esetek, amikor a riasztás automatikus (elesésjelzés, füst, gázérzékelés, mozgásfigyelés stb.)
 • Eszközeink gazdaságosan üzemeltethetők, mivel eszközeink kivétel nélkül saját SIM kártyával működnek, a készülékek kártya függetlenek. A jelzések fogadásához mindössze egy normál vagy okos telefon szükséges.


Az e-PATRONUS® készülékcsalád jelenlegi tagjai: 

Light, SMARTSMART+, Intelligent, Intelligent+ és Simple, Health Care melyek mindegyike vízálló karpereccel, és/vagy az ugyancsak vízálló medállal használható (ezek valamelyikéből az ajánlott készlet egy darabot tartalmaz) a készlet opcionálisan kiegészíthető a funkcionális lehetőségek figyelembe vételével meghatározott számú további karpereccel vagy medállal, illetve mozgásérzékelővel, füst és gázérzékelővel). E készülékek használata azon idős emberek részére ajánlott, akik döntően és alapvetően otthon a lakásban vagy házban tartózkodnak. E készülékek nagy előnye, hogy a segélyhívó medál vagy karperec folyamatosan viselhető, vízálló és az akkumulátor töltéssel sem kell foglalkozni, mivel a működtető tartós elemek évekig biztosítják működőképességüket.  

- SOS (GPS) Elderly, SOS (GPS) Elderly Plus, SOS Wrist Tag, SOS Bracelet, SOS Wrist Band, SOS Digi Watch, SOS TopLovo 4G, SOS Mobile Watch, SOS Slim, SOS Pendant 4G, SOS Bangle, SOS Duplo 4G, SOS MultiSmart 4G mely készülékeket kifejezetten olyan idős embereknek ajánljuk, akik mindennapjaik során teljes mértékben képesek ellátni magukat, önállóan eljárnak otthonról (például boltba, vagy utaznak), de biztonságukról mégis szeretnénk gondoskodni. Természetesen e készülékek is hasznáhatók otthon is, de folyamatos viselésük során figyelembe kell venni azt, hogy a működőképességet biztosító akkumulátorukat időszakosan a tartozék adapter segítségével tölteni szükséges, illetve vízállóságuk korlátozott, tehát például fürdés idejére célszerű levenni, de legalábbis óvatosan kezelni. Nagy előnyük viszont, hogy:

- a beszédkommunikáció közvetlenül a viselt eszközön (medál, karperec) keresztül folytatható,
- az alapfunkció mellett (segélyhívás), az adott készüléktől függően számos kiegészítő és nagyon hasznos funkcióval is felvértezettek.

Ezek lehetnek például:
- elesés érzékelés és automatikus vészjelzés
- helymeghatározás
- egészségügyi megfigyelés távolról (szívverés szám, vérnyomás, testhőmérséklet, véroxigén-szint)
- aktivitás, alvás figyelés
- esemény, tevékenység figyelmeztetés
- hangmonitoring
- számkijelzős készülékek esetén normál telefonhívás
- voice chat (hangüzenet küldés) 
stb. 

 

Társaságunk közel tíz év óta foglalkozik az e-Patronus segélyhívó készülékek forgalmazásával.
Az induláskor mindössze egyetlen készülékből álló „választék” mára közel húsz készülék típusra nőtt.

Természetesen a választék nemcsak a számszerűség tekintetében változott, hanem az elérhető funkciók köre is egyre bővült.

A választás lehetősége egyben meg is nehezíti a döntést. Ebben a döntésében szeretnénk az alábbiakban segítségére lenni.

Az e-Patronus készülék család minden tagja az alap funkciót tekintve azonos, vagyis mindegyik közvetlen segélyhívásra képes kvázi normál telefonos hanghívás illetve szöveges üzenet küldés formájában az előre rögzített telefonszámra.

Ezen túl azonban már számos lehetőség választható.  Az első és nagyon fontos kérdés, hogy milyen körülmények közt történik a használat.

Amennyiben az idős kizárólag a lakásán belül (vagy annak közvetlen közelében, például családi ház udvarán) kívánja használni a készüléket (indoor), s a segélyhívást nagyon egyszerűen a viselt karperec vagy medál  SOS gombjának megnyomásával képes indítani, akkor  az alábbi készülék javasolhatók (Ctrl+klikk):

Simple
Intelligent
Light
Smart

Health Care

Az egyes készülékek részletes leírása a linkjére kattintva olvasható.

Általában e választás előnyei:

 • folyamatos működés,
 • a segélyhívó karperec 24 órában korlátozás nélkül viselhető, (a medál kivitelt nem javasolt alvás közben nyakban viselni!)
 • nem kell foglalkozni a működést biztosító eszközök akkumulátorának töltéséről, mert a karperec és a medál elemmel akár évekig is működhet, a bázisegység pedig saját belső akkumulátorral rendelkezik, melyet a tartozék adapter folyamatosan tölt,
 • a karperec és medál vízálló,
 • egyszerű kezelhetőség,
 • tetszés szerint az értesítendő telefonszámok igény szerint változtathatók,
 • a működésüket, riasztáskor a bázisegységbe helyezett GSM SIM kártya biztosítja, amely mindenhol működik, ahol a GSM lefedettség biztosított,
 • SIM kártya mindenesetben tartozék (a szolgáltató választható), a vásárláskor a vevőnek online aktiválást szükséges csak elvégezni,
 • olcsó, gazdaságos üzemeltetés (a készülék induló GSM egyenleggel kerül szállításra).

Figyelembe veendő további szempontok (hátrányok):

 • kötött használati távolság a bázisegység és a karperec (medál) között, általában 30 m.
 • a karperec (medál) csak indítja a segélyhívást, a kommunikáció a bázisegységen keresztül történik,
 • a kiegészítő funkciók (egészségügyi, helymeghatározás, elesés stb.) korlátozottak vagy nem állnak rendelkezésre.

 

Amennyiben a készüléket a használati hely korlátozása nélkül (indoor-outdoor) kívánja használni, a kompakt készülékek széles választékban állnak rendelkezésre. Az alapfunkció természetesen e készülékek esetében is biztosított, azonban a választásnál az alábbiak szerint mérlegelhet:

 1. Kivitel, viselhetőség:
 • karperecként viselhető:  Bangle, Duplo 4G, Digi Watch, Wrist Band, Bracelet, Mobile Watch, iMedtrack, MultiSmart 4G
 • medálként viselhető: Elderly Plus, Pendant 4G,
 • kombináltan viselhető (medál vagy karperec): Elderly, Toplovo 4G, Slim

 

 1. Kialakítás szempontjából:
 • digitális kijelzővel rendelkező: Digi Watch, Mobile Watch, Pendant 4G, Toplovo 4G, iMedtrack, MultiSmart 4G
 • egyszerű nyomógombos: Slim, Bangle, Wrist Band, Wrist Tag, Bracelet, Duplo 4G,

 

 1. Funkcionális képességek alapján, az alapfunkción felül:
 • helymeghatározási képességgel rendelkező (LBS, WiFi, GPS): ezzel a funkcióval minden outdoor készülék rendelkezik!
 • egészségügyi megfigyelési képességgel rendelkező (vérnyomás, szívverés): Bracelet, Wrist Band, Digi Watch, Wrist tag, Duplo 4G, iMedtrack, MultiSmart 4G
 • elesés érzékelési képességgel rendelkező: Elderly, Eledrly Plus, Toplovo 4G, Pendant 4G, Duplo 4G,
 • tevékenységre figyelmeztető képességgel rendelkező: Wrist Tag, Duplo 4G
 • eltávolítási képességgel rendelkező: Doplo 4G, iMedtrack,

 

 1. A SIM kártya működési igény szempontjából:
 • alapvetően csak GSM hálózatban működő: Elderly, Elderly Plus, Toplovo 4G
 • GSM és adatkapcsolattal működő: a fenti 3 készüléken felül mindegyik további,
 • 4G hálózaton is működő: Toplovo 4G, Pendant 4G, Duplo 4G, MultiSmart 4G

 

Az outdoor készülékek részletes leírása az alábbi linkekre kattintva olvashatók:

Slim

Wrist Tag

Bracelet

Wrist Band

Digi Watch

Mobile Watch

iMedTrack

TopLovo 4G

Elderly Plus

Elderly

Pendant 4G

Duplo 4G

Bangle

MultiSmart 4G